Nakon opsežnih priprema eksperimenata, koje su uključivale ožiljavanje bezvirusnih reznica loze, postavljanje infrastrukture u kontroliranim uvjetima, sukcesivno inokuliranje dva tipa virusnih inokuluma i dva tipa inokuluma arbuskularnih mikoriznih gljiva, došlo je i vrijeme prikupljanja prvih uzoraka i dobivanja preliminarnih rezultata. Analize čitavog niza fizioloških, biokemijskih i molekularnih parametara su u tijeku i na našem Institutu i kod suradnika u Osijeku, Torinu, Ljubljani i Valenciji.
![](https://myco-grape.krs.hr/wp-content/uploads/sites/22/2022/10/20221025_092633-768x1024-1.jpg)
![](https://myco-grape.krs.hr/wp-content/uploads/sites/22/2022/10/20221025_121904-2-768x1024-1.jpg)
![](https://myco-grape.krs.hr/wp-content/uploads/sites/22/2022/10/IMG-20221025-WA0002-768x1024-1.jpg)
![](https://myco-grape.krs.hr/wp-content/uploads/sites/22/2022/10/IMG-20221025-WA0004-1024x768-1.jpg)
![](https://myco-grape.krs.hr/wp-content/uploads/sites/22/2022/10/IMG-20221025-WA0005-768x1024-1.jpg)
![](https://myco-grape.krs.hr/wp-content/uploads/sites/22/2022/10/IMG-20221025-WA0011-768x1024-1.jpg)